IDEA management    Impuls i Desenvolupament Artístic

© ideartística 2018

+34 609 37 73 64

CONTACTE

Jordi Gelabert

 EL DUO 

El tàndem Joan i Oriol al violí i al piano es forma a principis de 2013 amb la intenció de crear

un duo musical polifacètic amb capacitat per interpretar diferents estils de música, barrejar-los i fer

gaudir l’audiència amb la versatilitat de la seva música. La parella de músics actua en petits locals,

terrasses i esdeveniments amb bones sensacions tot despertant somriures entre els espectadors

encara que només es tracti de música ambiental. El Duo Tocatta crea un nou directe que va repetint al

llarg de la primavera i estiu de 2014 en forma d’actuacions a Canet de Mar, Arenys de Mar, Terrassa,

Pineda de Mar... Amb un repertori aparentment clàssic i seriós (arranjat pel duo) que ràpidament es

deforma i que apareix reinterpretat en altres estils i enllaçat amb peces conegudes, s’aconsegueix

captar l’atenció dels espectadors fins al punt que el duo decideix muntar un espectacle per a portar a

sales i teatres, inspirats en Igudesman and Joo i Pagagnini.

 L'ESPECTACLE: VIOLINTÀSTIK

El Teatre Principal d’Arenys de Mar és el primer testimoni d’un espectacle del Duo Tocatta, titulat “Música de la màniga”. L’espectacle evoluciona fins a la gran estrena a l’Auditori Municipal de Terrassa el dia 11 d’abril del 2015, on pràcticament s’esgoten les entrades i el show és un èxit rotund.

El Diari de Terrassa va escriure que “Tot l’Auditori va acabar dempeus, rient i aplaudint”. Aquest primer show va ser presentat també al Teatre de Seva, a Chemnitz (Alemanya) i al Cicle de Música a la Gruta d’Arenys de Mar.

A finals del 2015 el Duo decideix donar un pas més i per aquest motiu crea “Violinstastik” (60-70 min). “Violinstastik” és un show humorístic per a tots els públics amb un alt grau de participació per part dels assistents. Amb aquest nou espectacle el Duo Tocatta fa evolucionar els seus gags i comença a marcar un estil propi dins la comèdia musical. L’erràtic viatge pels grans hits de la música clàssica i popular porta voluntaris dalt l’escenari que col·laboren amb coreografia i tocant instruments. El dinamisme de l’espectacle, els comentaris, bromes i preguntes als espectadors fan que els 60-70 minuts de durada del show es facin curts provocant que el públic quedi amb ganes de més

música. L’estrena d’aquest nou espectacle va tenir lloc el 26 de desembre del 2015 a l’Auditori de Terrassa, amb una versió nadalenca: “Violintastik, el desconcert de Nadal”.

La música que s’interpreta encaixa tant amb espectadors que tinguin cultura musical com els que no en tinguin. Els primers poden captar els girs musicals, les petites bromes i al·lusions a certs motius, mentre que els segons sentiran versions divertides de música que ja coneixen.

Tothom pot participar al bon humor del Duo Tocatta.

COMPONENTS

Joan Torrentó Vilarnau (violí)

 

 

Fill de mare pianista, va néixer el 1993 i va començar a tocar el violí als 5 anys a l’Escola de Música d’Arenys de Mar. Després d’uns quants anys, entra al Conservatori Municipal de Música de Badalona per cursar el Grau Professional amb el professor Marc Armengol. És durant l’època del Conservatori quan desenvolupa la passió per la música, escrivint les primeres composicions i col·laborant amb orquestres.

Actua a l’Auditori de Tarragona, al Teatre Zorrilla, al Teatre Principal de Badalona, al Teatre Principal d’Arenys i a l’Auditori Felip

Pedrell de Tortosa. Amb l’orquestra del conservatori de Badalona també actua a Londres. Des del 2015 estudia música moderna al Taller de Músics de Barcelona amb els professors Asier Suberbiola i Santi de la Rubia. Treballa amb Steffano Barneschi com a director,

concertino de la prestigiosa orquestra Il Giardino Armonico, una de les orquestres barroques més reconegudes del món, habitual orquestra acompanyant de Cecilia Bartoli.

Per altra banda, al 2009 comença a tocar també al grup Estrip (rock). Des de llavors, actua en concerts de gran format a sales com el Clap de Mataró o la Sala Apolo de Barcelona, a més de festes majors i barraques com les de Sant Zenon a Arenys de Mar o la Nit Màgica de Canet i festivals com el Nits d’Estiu de Calella (NEC). També actua a l’Acampada Jove de Montblanc i col·labora en

espectacles de màgia del Mag Fèlix i de la Cia. El Mag Marcel a la festa major de Canet de Mar.

Col·labora a la Festa Benèfica per en Pol al pavelló de Pineda i als Disconcerts al Clap. El 2015 Estrip publica el seu primer disc d’estudi, “Herois”, finalista del Concurs de Música de Badalona. El 2016 comença els estudis del Grau Superior en Música Moderna i Jazz al Taller de Músics, obtenint una beca de la Fundació del mateix Taller. També l’any 2016 comença a formar part de la plantilla de la Jove Orquestra Simfònica de Sabadell, en la qual actua com a concertino, actuant al Palau de la Música.

 

Des de principis de 2013 forma part del Duo Tocatta, un duo piano-violí que versiona temes coneguts de la història musical i bandes sonores amb tocs de jazz, blues i altres estils, sempre amb grans dosis d’humor i espectacle.

Oriol López Calle (piano)

 

 

Nascut el 1993, inicia els estudis musicals a l’edat de 6 anys al Conservatori Professional de Terrassa.

Segueix una formació amb base clàssica de la mà de la professora Rosa M. Turu, i paral·lelament combina estudis jazzístics i de música moderna amb professors com Joan Aloy i Guim G. Balasch. Als 17 anys obté el Títol de Grau Professional de Piano, el Premi d’Honor de Piano i posteriorment cursa un Post Grau de piano al mateix Conservatori. Més tard, en el panorama de jazz, ha rebut classes de Roger Mas, Marco Mezquida i Toni Vaquer.

Actualment exerceix de pianista, arranjador, compositor i transcriptor amb una iniciativa pròpia creada el 2011: My Sheet Music Transcriptions.

Com a pianista, caracteritzat per ser molt polifacètic, ha treballat amb músics com Alicia Rey, Miki Santamaria i Elsa Hackett, i participat en grups com Doctor Prats i Factor Kiwi. És amb el Duo Tocatta, amb en Joan Torrentó, que s'endinsa en el món més teatral. En l'àmbit de la música moderna, forma part del Melonious Thong Jazz Trio i del projecte Camaleonius, i freqüenta les jam sessions de Terrassa i Barcelona. També ha col·laborat amb músics internacionals com Dustin Carlson (EUA), James Toner (Canada), Elliot Corner (Anglaterra) i Kevin Penkin (Australia).

Com a solista, i amb diverses formacions, ha actuat en nombroses ocasions a l’Auditori de Terrassa, el Centre Cultural de Terrassa, el Teatre Principal d’Arenys de Mar, el Teatre Principal de Terrassa o l’Auditori de Girona. Dins del panorama jazzístic ha actuat a sales de prestigi com la Jazz Cava de Terrassa, coincidint amb músics com Adrià Font, Jon Robles, Josep M. Farràs, Xavier Figuerola, Guim G. Balasch o Matthew Simon.

Com a membre del Biscuit Jazz Trio, ha tocat durant quatre mesos a bord de creuers per Austràlia i Nova Zelanda. També ha actuat a Castletown (Dublín), a Chemnitz (Alemanya) i ha participat en sessions d’enregistrament a Brighton i al Royal College of Music de Londres.

Idea

management