IDEA management    Impuls i Desenvolupament Artístic

© ideartística 2018

+34 609 37 73 64

CONTACTE

Jordi Gelabert

ÉS QUAN CANTO QUE

HI VEIG CLAR

 Aquest recital que pren el nom fent una aclucada d’ull al preciós poema de 

J.V. Foix, 

És quan dormo que hi veig clar, segueix un camí que recorre una sèrie de compositors catalans, de diferents estils musicals, que gràcies a ells 

la música del nostre país, ha obtingut un reconeixement universal.

Un recital on la paraula i la música s’uneixen formant part d’una mateixa identitat. 

Autors com per exemple: 

Autors: E. Morera, E. Toldrà, A. Mas, LL. Llach, X. Turull, J.M. Serrat, Populars catalanes, A. Vives etc. 

ENTRE DOS MARS

 Indira Ferrer (soprano) i Antoni Mas (piano) han definit aquest disc com un vaixell que navega entre les ones tot carregat de melodies que viatgen entre dos punts : Cuba i España. Potser més concretament Catalunya perquè és una de les regions més representatives d’ on van arrelar les havaneres. 

El fet que siguin cantades per una veu lírica i arranjades amb aquest plantejament clàssic és precisament per mostrar al públic d’on nasqueren i és que de fet a Cuba eren cantades als salons de l’Havana colonial i cantades per sopranos o tenors. 

Destaquen se’ns dubte els arranjaments originals en el cas de les havaneres populars que es canten a casa nostra que podem sentir-les amb un tractament molt més elaborat del que estem acostumats si les comparem amb les havaneres que poden formar part d’una cantada o bé d’una taverna. Puntualitzar però que mai s’ha pretès desvirtuar-les. 

Podem parlar d’un repertori de cançons que arriba a un públic molt plural des dels amants de l’havanera als de la música clàssica i perquè no, als més curiosos que pretenen descobrir quelcom que els pugui sorprendre 

1/1

Idea

management